Velrybí ocasy, muffiny a jiné (ne)dobroty

5. 11. 2012 11:05:00
Mohlo by se zdát, že budu psát o jídle, nových receptech a doporučeních, kam zajít na dobré jídlo... Mohlo by se zdát, že povzbudím vaše chuťové pohárky, začnete slinit a těšit se, že byste si něco takového během týdne mohli dopřát. Mohlo by se zdát, že to bude příjemné čtení.

Mohlo...

Nebude. V co ale doufám, že bude inspirativní.

O čem to dnes bude?

O průšvizích. O průšvizích, které způsobí kalhoty příliš malé a dekolty příliš velké.

Takže „do toho“.

Definice pojmu VELRYBÍ OCAS:

...je ten kus látky vašeho spodního prádla jménem tanga, které vystavíte světu na odiv v momentě, kdy zaměníte „výšky a pojmy“. Tedy: výšku kalhot a výšku kalhot(ek). Kalhoty jsou proklatě nízko a kalhotky proklatě vysoko. A to nejčastěji v situaci, kdy si sednete, ohnete se, abyste si obula boty, zavázala tkaničky, vyndala dokumenty ze spodního šuplíku... Že se velrybí ocasy objevují hojně bez ohledu na roční období je důsledkem trendu „bokových“ kalhot, volných pásků, krátkých triček a samozřejmě přístupu „co moje oči nevidí, nevidí ani ty vaše".

Názorná ukázka:

Velrybiocas.jpg

(zdroj: lidovky.cz)

Definice pojmu MUFFIN:

...je ta část ženského těla, která „přeteče“ přes okraj malých kalhot nebo kalhot se sníženým pasem. Budiž ale napsáno, že tenhle úkaz (nebo útvar?) se vyskytuje i u velmi štíhlých dívek a žen. Osobně to považuji za obrovskou škodu, protože křivky ženských boků (velkých i malých) mohou být „exkluzivní a stylovou“ částí těla, stačí jen zvolit „chytrou obalovou techniku“. Pravda, stojí to trochu hledání, času a práce. Na peníze to vyjde nastejno, ale zisk je nesrovnatelný!

Názorná ukázka:

muffin.jpg

(zdroj: Módní peklo)

Velmi často se stává (ale není to podmínkou), že „velrybí ocas" a "muffin“ jsou naservírovány současně.

tangaamuffin.jpg

(zdroj: mrs.blogerka.cz)

Definice pojmu JINÉ (NE)DOBROTY:

...tentokrát z kuchyně s výhledem na přííííliš dlouhý nebo přííííliš vybujelý žlábek mezi ňadry. Je způsoben kombinací velkého výstřihu a (nejčastěji )„push-up“ podprsenky. Když vám tedy nezbývá nic jiného než zírat dotyčné na ňadra a obávat se - nebo těšit - na moment, kdy už „vyhupnou“ ven – je prostě něco špatně. Rozumějme – ne na vaší straně. Velký dekolt je pro „ženu, která má styl“ povolen pouze v případě velké plesové róby a i zde je třeba volit velmi citlivě, aby se z „velkého stylu“ nestalo „laciné zboží“ v duchu známé rýmovačky "dobrý den, ...y ven".

Názorná ukázka:

Ochotskaprsa.jpg

(zdroj: super.cz Michaela Ochotská)

Tak a co teď s tím?

Než na závěr dám těch několik jednoduchých rad, které se stejně už zcela jasně nabízejí, zmíním něco velmi podstatného. Co sice všichni víme, ale hůře aplikujeme.

Oblečení a osobní styl je formou komunikace. Je to informace. Je to skvělá nebo „odbytá“ prezentace našich hodnot, názorů, schopností, ambicí, cílů... Je to MEM. A ať chceme - nebo ne, ať se proti tomu bouříme - nebo ne...faktem zůstává, že tuhle informaci naše okolí vnímá, přijímá, vyhodnocuje a zkracuje si do „stereotypů“, díky nimž si nás zařadí do škatulek, registrů a v konečné fázi pocitů „sympatie-nesympatie“, „libé-nelibé“, „s šancemi – bez šancí“...

V tomto ohledu absolutně souhlasím se slovy Dagmar Březinové: „To, co vidíme, předchází tomu, co teprve uslyšíme. Ještě než jsme stačili dát najevo svoji vzdělanost, kultivovanost či znalosti v oboru – je vyděláno. A o tom to je.“

Takže: Nezasloužila by si informace, kterou každý další a další a ....další den sdělujeme svému okolí o něco více naší pozornosti (a péče)?
"Co (koho) ze sebe děláme?"

A teď těch pár rad na závěr:

1. přeměřte se a začněte nosit správnou velikost kalhot (mezi látkou a tělem by měl být prostor na tloušťku dvou prstů - je jedno, čí tloušťku prstů budete testovat)

2. pokud nemáte výšku urostlé basketbalistky a váhu Kate Moss, vzdejte se kalhot se sníženým pasem

3. kalhoty, které vám padají – nenoste (nebudete vypadat štíhleji ani stylověji jen pro to, že jsou „napůlžerdi“ a že by si snad někdo mohl myslet, že jste zhubla)

4. noste správnou velikost podprsenky a dekolt otestujte "srdcovou trojkou" - tj. cit, vtip a šarm (prostě se na sebe zkuste podívat a zeptejte se sama sebe, jestli ta žena v zrcadle má vkus a styl).

Autor: Lea Winterová | pondělí 5.11.2012 11:05 | karma článku: 26.25 | přečteno: 2540x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Osobní

Tereza Ledecká

I duše mohou plakat

Někdy potkáte někoho, bez koho už nedokážete žít..., a tak, když vás osud rozdělí a pak následně zase spojí, neváháte ani chviličku... Pro Marušku...

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 |

Tereza Ledecká

IQ tykve ?

Jednou v Básnících se Štěpán Šafránek zeptal pana profesora, "Jak člověk pozná, že je blb?" Pamatujete, co mu na to odpověděl? "Chytrej člověk to nepozná nikdy, a blbci je to jedno!" Tak vám přeju, ať nikdy nedojdete poznání...

28.3.2024 v 14:15 | Karma článku: 13.37 | Přečteno: 241 |

Lucie Svobodová

Magor

Přátelé, širší rodina - každý reagoval na mé členství odlišně. Někteří na mě neustále křičeli, že jsem magor. Jiní si to pravděpodobně také mysleli, ale rozhodli se nechat si to pro sebe.

28.3.2024 v 8:59 | Karma článku: 13.10 | Přečteno: 1491 | Diskuse

Vlastík Fürst

Pravopis máš hrozný, ale piš dál!

Jaké máte vzpomínky na svá školní léta? Měli jste také svého oblíbeného učitele - učitelku? Nebo jste dokonce byli platonicky zamilovaní do vaší kantorky - kantora?

27.3.2024 v 14:30 | Karma článku: 22.65 | Přečteno: 472 | Diskuse

Tereza Ledecká

Sněžkolezkyně

My Češi jsme pověstní svými nákupními výpravami do Polska, ale věřte, že na dně Lomniczky nic nekoupíte, a ještě za to draze zaplatíte

20.3.2024 v 23:29 | Karma článku: 10.93 | Přečteno: 297 |
Počet článků 30 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4329
Mám ráda: kulturu Geiš a Samurajů - ruské autory a Chaima Potoka - Tao a Judaismus - Led Zeppelin, Guns and Roses a gregoriánské chorály - svou motorku a cestování - malování, fotografování a vlastně cokoliv, co mne inspiruje Nemám ráda: levicovou politiku - když se někdo "veze na systému" - ženy se scénářem "chudinky" - davy lidí ...a opravdu nemám ráda feminismus.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...